Slaiarna
 

Kartica zvestobe

Kartica zvestobe

Prijava na novice

Ime:

Email:

Anketa

Koliko slaščic zaužijete v enem tednu?
 

 

    Brezplačen dostop do interneta     Brezplačen dostop do interneta

Oglasi

Pasica

Novice

Splošno

alt"PREKOLESARI POT – SLEDI KOLESU – ULOVI NAGRADO"
(Akcija je zaključena! - Nadaljujemo prihodnje leto. Dogodku lahko sledite tudi preko Facebook  strani)

Kolesarjenje je zdravo in okolju prijazno, v mestih pa tudi najhitrejši in najmanj stresen način prevoza. Zato Evropska unija preko različnih programov, med drugim tudi programa Intelligent Enegy Europe, podpira prizadevanja za večji delež kolesarskega prometa v mestih, ne le za poti v službo ali šolo temveč tudi v druge, bolj zabavne namene.

Namen projekta je popularizirati kolesarjenje osnovnošolcev in njihovih družinskih članov po nakupih in obiskih prijateljev kulturnih, zabavnih in športnih prireditev v mestih Benetke, Espoo, Fredericia, Ljubljana, Münster, Rotterdam in Vilamoura. V Ljubljani pri tem sodeluje učenci OŠ Bežigrad, Savsko naselje, Koseze in Majde Vrhovnik v starosti od 9 do 14 let ter njihovi družinski člani, ki se bodo v lov za nagradami (kolo, kolesarske torbe, košare in oprema) podali med 15. 3. in 20. 5. 2013.

V akcii sodeluje tudi Skupina Dulcis Gourmet z restavracijami San Martino, Casa Nostra, diVino, Al Capone in slaščičarno Dulcis Caffe, ki predstavljajo kontrolne točke sistema. So pa seveda sijajen postanek za okrepčanje in druženje med vašim zbiranjem kilometrov. Privoščite si lahko idealno hrano za kolesarjenje in si tako naberete novih moči, do naslednje kontrolne točke.

Če želite sodelovati v projektu, se prijavite preko spletne strani www.btrackb.eu/ljubljana
 

Več o nagradni igri...

 

Rojstnodnevna torta Diamantk

V decembru je slaščičarna Dulcis Caffe pripravila torto za 1. rojstnodnevno zabavo promocijske skupine Diamantke. Punce, ki so znane po svoji lepoti niso mogle prehvaliti mojstrovine naših slaščičarjev.

Tule je slika prevzema torte vodij skupine, Doroteje Premužič in Katarine Benček, ki se nista mogli upreti skušnjavi, da je ne bi vsaj malo poskusili.

Ostale slike si lahko ogledate v galeriji.

 

»Sladkosti življenja«  postajajo mobilne.

I-Pad čedalje bolj prodira v vsakdanjo uporabo. Tudi v slaščičarni Dulcis Caffe smo se odločili, da bomo našim posebnim gostom ponudili dodano vrednost. Naš Katalog tort za posebne priložnosti smo prelevili v elektronsko obliko in gost si ga sedaj lahko ogleda na oblikovno dovršenem I-padu.  Izbiranje poročnih tort, tort za posebne priložnosti in po posebnih željah, bo odslej še bolj udobno.

Katalog tort po vaših željah si lahko ogledate tule.

Dulcis Caffe ustvarja za Marijo Antoinetto

Jadranka_Juras_in_torta_Dulcis_Caffe_v_predstavi_Marija_Antoinetta

V slaščičarni Dulcis Caffe smo za znanega slovenskega režiserja in scenografa Mateja Filipčiča pripravili slastno štiri-nadstropno torto, ki so jo postregli na premieri predstave Marija Antoinetta.

Marija Antoinetta ni klasična gledališka predstava, v kateri se z več kot dvestoletno distanco razgaljata življenje in usoda zadnje in najbolj znane ter razvpite francoske kraljice, ampak predvsem uprizoritveni dogodek (event) sodobne popularne kulture v formi pogovorne oddaje (talk showa) z voditeljico Darjo Zgonc, osrednjim gostom igralcem Markom Mandićem v vlogi Marije Antoinette ter ostalimi gosti. Zares ekskluziven dogodek.

Več slik s predstave in pogostitve ter filmček si lahko ogledate na straneh 24ur.com in v galeriji.

 

 

Wireless_internet_povezava_v_Dulcis_Caffe

Internet po brezžični povezavi

Odslej lahko v slaščičarni Dulcis Caffe brezplačno deskate po svetovnem spletu, brezskrbno komunicirate s svojimi prijatelji na Facebook-u ali pregledujete elektronsko pošto. Vse to, ob sijajni kavici in slastni sladici!

Podjetje Teman želi svojim gostom ponujati tudi sodobne možnosti komuniciranja, brez katerih si skoraj ne moremo več predstavljati našega vsakdana. V restavracijah San Martino, Casa Nostra ter slaščičarni Dulcis Caffe je zato podjetje postavilo brezžičen dostop do svetovnega spleta.

 

 

Slaščičarna Dulcis Caffe Chef playboyeve zajčice Doroteja Premužič Špela Jereb in Katja Litrop

Obisk zajčic

Prejšnji teden so nas z obiskom počastile slovenske zajčice Špela Jereb, Doroteja Premužič in Katja Litrop. Pokusile so nekaj naših dobrot in videti so bile zelo zadovoljne nad našo ponudbo. Še posebej so bile navdušene nad pripravo slaščic in tem, da so povsem iz naravnih sestavin, saj je dekletom zelo pomembno, da lahko uživajo sladkosti brez slabe vesti za njihovo zdravje. Nedvomno so dekleta s svojo simpatičnostjo nekaj posebnega in so bila res prava družba našim vrhunskim francoskim slaščicam.

 

Slaščičarna Dulcis Caffe Chef Naser GashiSladice so lahko tudi zdrave

Vse mojstrovine, ki jih lahko okusite v slaščičarni Dulcis Caffe, je za vas pripravil kulinarični mojster Chef Naser Gashi. Slaščičar francoske šole Ecole Superieure de Cuisine Francaise, je danes gotovo eden najbolj cenjenih slaščičarjev v Sloveniji. Izobraževal je celo slaščičarje, ki skrbijo za protokolarne dobrote gostom Brda.

Pravi, da je njegovo poslanstvo, v uresničevanju svoje strasti -  „la patisserie”.  Chef Gashi je znan po ustvarjanju s svežimi in naravnimi sestavinami, torej brez vseh umetnih praškov. Tudi sicer ima posebno nagnjenje do izdelave "zdravih" sladic. Sledi usklajenost okusov, ki že zahteva mojstrstvo in čas za dolgotrajen postopek do vrhunske slaščice.

 

Slaščičarna Dulcis Caffe slaščica Paris-BrestKolesarski »zajtrk prvakov« pred dolgo dirko.

Slaščičarna Dulcis Caffe v svoji bogati ponudbi francoskih slaščic nudi tudi pravcato kolesarsko posebnost - tradicionalno francosko sladico Paris-Brest, ki je nastala pred 119 leti v čast kolesarjem, ki so tekmovali na 1200 kilometrov dolgi kolesarski dirki Paris-Brest. Po običaju so kolesarji sladico Paris-Brest  jedli zaradi njene visoke kalorične vrednosti pred in med dirko, da so lažje zdržali tako dolgo progo. Narejena je iz lešnikove kreme v paljenem testu ter oblikovana v krog, ki simbolizira kolo. Hitro je postala zelo popularna in danes jo najdemo v slaščičarnah po celi Franciji.

Dirka Pariz-Brest je potekala po progi od Pariza  do Bresta ter spet nazaj do Pariza in so jo morali udeleženci zaključiti v 90 urah.  Dirka je bila organizirana z namenom promocije nove oblike kolesa (kot jo poznamo še danes). Dirka je v današnjih dneh še vedno prirejena na vsaka štiri leta, zato uživa status najstarejše redno prirejene kolesarske dirke na dolge proge (Randonneur).

 

Slaščičarna Dulcis Caffe slaščica svetovni hit Macarons

 

Macaron. Svetovni hit!

Nenavadna slaščica Macaron je postala v zadnjem času pravi svetovni hit. Narejena je iz testa iz mandljeve moke in beljakov, ki je krhko kot jajčna lupina. Med testom je polnilo iz mandljeve paste. Macaronsi se ponujajo v različnih okusih, odvisno od dodanih sestavin k osnovni mandljevi pasti.

Nekateri viri datirajo nastanek Macaron-ov v leto 791, v samostan, v mestu Cormery. Danes naj bi v Franciji pripravljali najboljše Macarons v čajni hiši Laburee, v Parizu. Medtem je ta svetovljanska slaščica postala popularna v vseh največjih mestih sveta in marsikje se v slaščičarnah drenjajo v vrstah, da bi jo kupili.

 

 

Slaščičarna Dulcis Caffe Chef sex v mestu 2 in macarons

Boste organizirale zabavo za vaše prijateljice…

… bodite v trendu in jim pripravite kaj modernega.  Trendovske sladice prihajajo in odhajajo. V 70-tih so bile »in« želatinaste slaščice, v 80-ih zmrznjen jogurt, v zadnjem desetletju t.i. »Cupcake« (mufin z barvno glazuro, ki se užije večinoma ob posebnih priložnostih) in sedaj so tu Macarons. Sladica, ki je prevzela primat v svetu slaščic in jo opazimo tudi v filmih, kot npr. Sex and the City 2.

 

Kontakt | Zemljevid strani | Izvedba | Copyright © DULCIS GOURMET